Afgelopen woensdagavond kwamen vertegenwoordigers uit alle geledingen van Oegstgeest samen voor een inspirerend diner, georganiseerd door het Wijksamenwerkingsverband (WSV) Oegstgeest. De avond stond in het teken van samenkomen, genieten en vooral de handen ineenslaan voor een zorgzame toekomst voor de gemeenschap. De avond begon met een sprankelende openingsspeech, waarin de vergelijking met de Galliërs van Oegstgeest werd getrokken. De strijdlustige geest en juiste spirit van de aanwezigen vormden de basis voor een avond vol inspiratie en samenwerking.
Het thema van de avond draaide om samenwerking voor een zorgzame toekomst. Gespreksonderwerpen varieerden van het huidige aanbod voor valpreventie tot het gewenste aanbod in Oegstgeest. Met levendige discussies en de wens om een geïntegreerde zorg, welzijn en huisvesting op buurtniveau te realiseren, werden belangrijke stappen gezet. De focus lag op de verbinding tussen zorgorganisaties, welzijnspartijen en huisvestingspartijen. Een zorgzame buurt biedt immers meer dan individuele hulp. De avond diende als katalysator om in Oegstgeest de volgende stap te zetten naar een zorgzame buurt met een naadloze integratie van zorg en welzijn.
Met een lach en serieuze betrokkenheid hebben de aanwezigen, geïnspireerd door de Gallische geest, de eerste bouwstenen gelegd voor een zorgzamere toekomst. Samenwerking en integratie staan centraal, en de gemeenschap kijkt uit naar de concretisering van deze ideeën. Oegstgeest weet: samen zijn we sterker, en samen maken we de toekomst zorgzamer.
Foto: de wethouder zich helemaal thuis tussen de Galliërs