Radius vindt het belangrijk om mensen te verbinden. Dat kan door mensen mee te laten doen aan activiteiten en te proberen op die manier een steentje bij te dragen om eenzaamheid te beperken of zelfs terug te dringen.

De afgelopen 2 jaar hebben geleerd dat dat niet voor iedereen altijd de beste optie is. Het deelnemen aan een bijeenkomst buitenshuis is soms niet mogelijk. Om kansen te vinden om wel te blijven verbinden start Radius een nieuw project “Contact vanuit Huis”.

Door middel van een (beperkt) aantal speciaal aangepaste iPads krijgen mensen de gelegenheid om te leren beeldbellen met familie of bekenden of mee te doen aan online te organiseren activiteiten. Met iedere gebruiker wordt gekeken wat er verder mogelijk is met een iPad, zoals breinspelletjes spelen of gemakkelijk contact houden met bijvoorbeeld eventuele (klein)kinderen. Uiteraard is een iPad geen wondermiddel dat alle problemen rondom eenzaamheid weg kan nemen. Het kan echter wel functioneren als een aanvulling en een uitkomst voor mensen die meer huisgebonden zijn.

Niet iedereen is direct iPad vaardig. De vrijwilligers van het computercafé Oegstgeest zijn bereid en beschikbaar om mensen uitleg te geven en te ondersteunen.

Oproep
Deze mogelijkheid willen we graag aanbieden aan mensen die open staan voor een nieuwe ervaring en nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van een iPad. Bent u of kent u iemand die hiervoor open staat? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we samen de digitale wereld verkennen!

Neem contact op: info@radiuswelzijn.nl