Osteopaten
Naam Contactpersoon Adres praktijk Postcode praktijk Telefoon E-mail Website
Inner Mind Center Oegstgeest Rutger Veneklaas Rhijngeesterstraatweg 40D 2341 BV Oegstgeest 06-22706607 info@innermindcenter.com https://www.innermindcenter.com

Heeft u last van lichamelijke en/of mentale klachten?
Heeft u last van (langdurige) lichamelijke of mentale klachten zoals rug-, nek-, hoofdpijn, gewrichtsklachten, burn-out, depressies, etc., of heeft uw baby last van een voorkeurshouding, overstrekken of reflux? Dan kunt u hiervoor naar de osteopaat.

Wat is osteopathie?
Osteopathie is een behandelmethode die dit soort klachten vaak snel en effectief verhelpt d.m.v. manuele technieken die zich richten op de oorzaak van het probleem. Een osteopaat gaat op zoek naar bewegingsverlies in het lichaam en behandelt deze beperkingen in gewrichten, spieren, bindweefsel, wervelkolom, schedel, en organen. De osteopaat maakt gebruik van zowel subtiele als meer daadkrachtige manuele technieken die passend zijn voor de patiënt.

Als iets niet goed beweegt, beïnvloedt dat de functie van het lichaam in negatieve zin. Een knie die niet goed kan buigen (bewegingsverlies) zorgt ervoor dat het lopen (functie) wordt beperkt. We zien dat niet alleen de functie achteruit gaat, maar ook dat er pijnklachten ontstaan. Vaak op andere plekken dan waar het probleem in oorsprong is begonnen. Eenvoudig uitgelegd maakt osteopathie hierbij los wat vast zit.

Osteopathie wordt vanwege haar effectiviteit steeds bekender en is al een reguliere behandelwijze in de VS, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. O.a. in de topsport zoals bij voetbal, wielrennen en schaatsen wordt osteopathie steeds vaker toegepast, maar bijvoorbeeld ook verloskundigen en kraamverzorgers verwijzen vaak door naar de osteopaat wanneer de pasgeboren baby last heeft van klachten zoals overmatig huilen, slecht slapen, opstopping, reflux, een voorkeurshouding, overstrekken, of een afgeplat schedeltje. Kortom, osteopathie is effectief bij een groot scala aan klachten en vooral klachten die voor langere tijd aanwezig zijn.

Langdurige klachten

Vaak besluiten patiënten pas naar ons toe te komen als andere therapieën niet afdoende helpen. Dit is jammer, want we helpen hen het liefst eerder van hun klachten af, zonder dat ze daar soms jaren mee rondlopen.

Osteopathische behandelingen zijn zeer effectief bij langdurige lichamelijke klachten. Hierbij moet men denken aan klachten die 3 maanden of langer bestaan. Afhankelijk van de ernst en duur van de klacht worden de meeste klachten verholpen binnen een aantal weken tot maanden. Binnen 3 à 4 behandelingen moet er merkbaar effect zijn en vaak zijn 4 à 6 behandelingen voldoende om u van uw klachten af te helpen.

Preventief

Naast het verhelpen van lichamelijke en mentale klachten richt de osteopaat zich ook op preventie. De patiënt zal ervaren dat gezondheid en preventie uit meerdere lagen bestaan en dat de behandelingen zorgen voor betere prestaties en welbevinden in het dagelijks leven. Dit is dan ook de reden dat 80% van de cliënten eens in het half jaar terugkomt voor een osteopathisch consult.

Het eerste consult
Voordat u komt krijgt u een intakeformulier van ons toegestuurd. We krijgen een goed beeld over uw klachten en algehele gezondheid. Tijdens het eerste consult vindt er een intakegesprek plaats en wordt u onderzocht. We bepalen of de klachten waar u mee kampt goed behandeld kunnen worden. Na de anamnese en het onderzoek zult u ook direct behandeld worden. Een vervolgafspraak vindt meestal 2 tot 4 weken later plaats.

Praktisch

Voor een bezoek aan de osteopaat heeft u geen verwijzing nodig. Daarbij krijgt u, indien u een aanvullende verzekering heeft, vaak een deel van de behandelingen vergoed.

Meer informatie en het maken van een afspraak
Mocht u klachten ervaren, dan bent u van harte welkom om een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak gaat u naar www.innermindcenter.com en klikt u op de button ‘maak een afspraak’, belt u naar 06-22 70 66 07, of stuurt u een mail naar rutger@innermindcenter.com We zijn gevestigd in het oude klooster Duinzigt in Oegstgeest en in het Statenkwartier in Den Haag.

Waar helpt osteopathie o.a. bij:

 • Hoofdpijn/migraine
 • Whiplash en hernia
 • Schouder-, nek- en rugklachten
 • RSI (tenniselleboog, golfelleboog)
 • Revalidatie na medische ingreep
 • Moeite met afvallen
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Maag- en darmklachten
 • Incontinentie
 • Aambeien
 • Long- en ademhalingsproblemen
 • Stress, overspannenheid
 • Concentratieproblemen
 • Vermoeidheid
 • Nervositeit, somberheid en angst
 • Burn-out