Veel mensen hebben zorgen voor of over iemand. Omdat die ander chronisch ziek is, een beperking heeft of op leeftijd is en hulp nodig heeft. Heeft u deze zorgen ook voor of over iemand dan bent u ook mantelzorger: iemand die geen professionele hulpverlener is, maar wel heel belangrijk werk doet voor iemand anders. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. U komt ongetwijfeld voor allerlei vragen te staan waarbij u denkt: doe ik het wel goed? Dan kan de mantelzorgmakelaar, Femke Vermeer, iets voor u betekenen, ook als die zorg u even te veel wordt.

Uw hart luchten

Alleen al een keer met iemand praten die begrijpt wat u ervaart, kan een opluchting zijn. In dat gesprek krijgt u ook praktische tips en adviezen om beter met uw rol als mantelzorger te kunnen omgaan.

Praten met lotgenoten

Heel veel mensen in Oegstgeest hebben de zorg voor een ander. Met elkaar in contact komen helpt. Het is fijn om te horen dat u de enige niet bent die ervaart dat het een flinke verantwoordelijkheid is. En als ‘ervaringsdeskundigen’ kunt u ook elkaar ondersteunen met tips.

Het Mantelzorgcafé is voor iedereen die zorgt voor iemand en wel eens ervaringen wil uitwisselen. U bent van harte welkom, de toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Het mantelzorgcafé wordt 6 keer per jaar georganiseerd op de laatste dinsdag van de maand. Locatie: Haeswijkflat, President Kennedylaan 141 in Oegstgeest. Kijk voor een actuele planning op de agenda van het sociaal team https://www.sociaalteamoegstgeest.nl/agenda/

Meer informatie? Stel je vraag aan Femke via f.vermeer@radiuswelzijn.nl of 071-7074206 en 06-13738023

https://www.radiuswelzijn.nl/in-oegstgeest/mantelzorgondersteuning/