Maatschappelijk werk

Sociaal team
Kwadraad Maatschappelijk Werk werkt vanuit het Sociaal Team in Oegstgeest.

Maatschappelijk Werk
Het Maatschappelijk Werk in Oegstgeest werkt samen met het Jeugd- en Gezinsteam en het CJG aan de Rhijngeesterstraatweg 13B, op maandag, donderdag en vrijdag is er een spreekuur tussen 9:00 en 10:00 uur. Tijdens deze spreekuren kun je zonder afspraak bij ons binnenlopen. Wij zijn telefonisch iedere werkdag bereikbaar van 09.00-17.00 uur voor informatie en het maken van afspraken via T 088 900 4000.

Sociaal Raadslid
De Sociaal Raadslid helpt bij sociaal juridische vragen. Op dinsdag van 14.00-16.00 uur (op de even weken) is er een inloopspreekuur in het CJG (direct naast het gemeentehuis). Het is een inloopspreekuur, dus een afspraak maken is niet nodig. Wil je liever wel eerst een afspraak maken? Dan kan dat door te bellen met T 088 9004000.

Budgetbegeleiding
De Sociaal Raadsman kan, als de situatie daar om vraagt, budgetbegeleiding aanbieden. Gezamenlijk worden alle inkomsten en uitgaven in beeld gebracht, zodat men na een periode van ondersteuning/begeleiding weer zelfstandig (en mogelijk zonder ingewikkelde schulden) verder kan.

Telefonisch spreekuur Echtscheiding

Vanaf 19 juli  tot en met 30 augustus is het telefonisch scheidingsspreekuur Bollenstreek gesloten.

Vanaf 6 september 2022  kunt u weer gebruik maken van de diensten van het scheidingsspreekuur. Het spreekuur is, zonder afspraak, te bezoeken op de Jan van Brabantweg 1 (eerste verdieping) in Sassenheim. U kunt elke dinsdag tussen 17 en 19 uur terecht met uw vragen. Een maatschappelijk werker, mediator, advocaat en financieel deskundige beantwoorden dan uw vragen.

scheidingsspreekuur-bollenstreek@kwadraad.nl

Buurtbemiddeling
In Oegstgeest bieden wij ook Buurtbemiddeling aan.

Buurtbemiddeling

Harde muziek of gestamp op de trap. Een boom die de tuin overschaduwt of een hond die voor de deur plast. Voor je het weet, groeien kleine irritaties uit tot grote conflicten. Buren worden vreemden, of erger nog, vijanden. Herken je dit? Buurtbemiddeling Kwadraad helpt om het niet zover te laten komen. Met informatie, advies en bemiddeling komt er weer ruimte voor wederzijds begrip. buurtbemiddeling@kwadraad.nl of 088 9004000 | www.kwadraad.nl

Klik hier voor de Website 

Doe de test

Kwadraad biedt hulp bij…


Gezin en Opvoeden

Opvoeden is niet altijd even makkelijk en alle ouders hebben wel eens vragen of problemen. Wil je dat er verandering komt voor jouw situatie?

Door naar Gezin & Opvoeding


Eenzaamheid & Verdriet

Voel je je eenzaam of heb je verdriet? Bijvoorbeeld als een familielid of iemand anders uit je naaste omgeving is overleden. Je kunt ook een soort leegte voelen na een scheiding, als je je baan verliest of met pensioen gaat. Hoe je daarmee omgaat, is heel persoonlijk.

Door naar Eenzaamheid & Verdriet 


Relatie & Scheiden

Ga je scheiden? Hebben jij en je partner vaak ruzie? Of is je partner vreemdgegaan? Hoe ga je daarmee om?

Door naar Relatie & Scheiden


Geld & Werk

Heb je geen inzicht in je uitgaven? Heb je schulden? Of kom je maar niet aan een baan? Om oplossingen te vinden voor jouw situatie kun je bij ons terecht.

Door naar Geld & Werk


Overlast & Geweld

Ruzie in een gezin is altijd vervelend. Zeker als het vaak gebeurt en als erbij geslagen of gescholden wordt. Wil jij de ruzies en het geweld stoppen?

Door naar Overlast & Geweld


Buurt & Inburgeren

In buurten en wijken helpen mensen elkaar en worden er activiteiten georganiseerd.

Door naar Buurt & Inburgeren


Iets anders…

Weet je niet hoe je de dag moet doorkomen? Vind je het lastig om aan het einde van de maand nog geld over te houden? Zoek je een nieuw huis, contact of juridische hulp?

Door naar Iets anders…


Direct een online training doen

Ook online bieden we verschillende trainingen aan. Hieronder zie je welke dat zijn.

Lees verder