Mantelzorgcafé Oegstgeest

Oegstgeest – werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert, op 28 februari a.s. een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers, tijdens het Mantelzorgcafé kunt u op ontspannen wijze andere mantelzorgers ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten, ervaringen en tips met elkaar delen en informatie vergaren over verschillende thema’s. Er is een gevarieerd programma.

Veel mensen hebben zorgen voor of over iemand. Omdat die ander chronisch ziek is, een beperking heeft of op leeftijd is en hulp nodig heeft. Heeft u deze zorgen ook voor of over iemand dan bent u ook mantelzorger: iemand die geen professionele hulpverlener is, maar wel heel belangrijk werk doet voor iemand anders. Mantelzorger zijn is een grote verantwoordelijkheid. Er komt vaak veel op u af en u wilt de zaken goed geregeld hebben.

Als mantelzorger draagt u vaak een grote verantwoordelijkheid. Maar wat is er nodig als er met ú iets gebeurt. Door het noodplan in te vullen creëert u een overdrachtsdocument met daarin gegevens en informatie over degene voor wie u zorgt, welke medicatie op welk moment en alle informatie die verder noodzakelijk is. Zodat de dagelijkse zorg goed door kan lopen.

Tijdens dit café maken we een begin met het invullen van het noodplan, is er veel ruimte voor het stellen van vragen en uiteraard neemt u het door u ingevulde noodplan mee naar huis.

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Waar en wanneer?

Dinsdag 28 februari 14:00 tot 16.00 in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Femke Vermeer, telefoon: (071) – 707 4206 of per e-mail: f.vermeer@radiuswelzijn.nl